קוביות סלמון חמוץ מתוק
המנה מהדוכן בקניון בגרסה קצת אחרת: את העוף מהמנה המקורית החלפנו בקוביות סלמון של דגי תנובה! מנה קלילה, מהירה וטעימה במיוחד לארוחת הצהריים בבית או בעבודה
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל2 מנות:
- 1 חבילה קוביות סלמון "דגי תנובה" מופשרות על פי ההוראות שעל האריזה וחתוכות לחצאים
- 1 כוס קמח
לבלילה:
- 1 כוס מי סודה
- 1 כוס קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שום גבישי
- 1 ביצה
- שמן קנולה לטיגון
למחבת:
- 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות בינוניות
- 3 שיני שום פרוסות
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות דבש
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס מים
להגשה:
- אורז לבן
- כוסברה טרייה
הוראות הכנה:
-
01.
טובלים את קוביות הסלמון בקמח
-
02.
טורפים יחד את מרכיבי הבלילה
-
03.
מחממים שמן עמוק ובמחבת רחבה
-
04.
טובלים כל קובייה מקומחת בבלילה ומיד מעבירים לשמן
-
05.
מטגנים בכל פעם כ- 4 יחידות עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג
-
06.
במחבת נקייה מניחים 4 כפות שמן, מוסיפים גמבה אדומה ושום.
-
07.
מערבבים ומוסיפים צ'ילי מתוק, מיץ לימון, דבש, תבלינים ומים ומערבבים
-
08.
מוסיפים את קוביות הדג המטוגנות ומערבבים עד לצמצום נוזלים
-
09.
מגישים על אורז לבן עם כוסברה טרייה מעל. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים