קארי חריף עם קוביות סלמון
המתכון המושלם לימי החורף! קארי חריף ועשיר בטעמים עם קוביות סלמון שמכינים בכמה דקות בלבד. לא תאמינו כמה קל ופשוט להכין קארי מעולה בבית
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נטע ליבנה
עיצוב: נטע ליבנה
המרכיבים ל3 מנות:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 1 קופסה פטריות שמפיניון טריות
- 2 כפות משחת קארי ירוק או צהוב
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (בעל אחוזי שומן גבוהים)
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 חבילות קוביות סלמון "דגי תנובה" מופשרות לפי הוראות היצרן
- 200 גרם עלי תרד טריים
- ½ צרור בזיליקום
להגשה:
- אורז לבן מבושל
- חופן גבעולי כוסברה
- 1 פלפל אדום חריף (לא חובה)
- פרוסות ליים
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הבצל בסיר רחב ונמוך עם שמן עד לריכוך
-
02.
מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים כחצי דקה נוספת
-
03.
מוסיפים את הפטריות ומשחת הקארי ומערבבים
-
04.
מוסיפים קרם קוקוס, רוטב סויה ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
-
05.
מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים לסיר את עלי התרד וממשיכים לבשל עד שהם מתרככים מעט (3-2 דקות).
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את קוביות הסלמון ומבשלים כ-5 דקות נוספות ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים את הקארי על אורז לבן. מקשטים בכוסברה, פרוסות פלפל חריף וליים.
-
09.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים