פיש אנד צ'יפס
המדריך השלם להכנת פיש אנד צ'יפס בבית! לא תאמינו כמה קל ופשוט להכין את המנה הקלאסית לגמרי בעצמכם. והתוצאה? מושלמת

המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 פילה בקלה (הייק) "דגי תנובה" מופשרים לפי הוראות היצרן
- 5 כפות קמח
- 5 כפות קורנפלור
- 1 כפית אבקת אפייה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- ⅔ כוס בירה קרה מאוד
- 2 כפות קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 900 גרם תפו"א מקולף
- 1 ליטר שמן
- פרוסות לימון
- כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, קורט מלח וקורט פלפל שחור.
-
02.
מוסיפים את הבירה וממשיכים לערבב. מעבירים את הבלילה למקרר לחצי שעה.
-
03.
חותכים את תפוחי האדמה למקלות בעובי של ס"מ. שוטפים היטב מתחת לזרם מים ומייבשים על נייר מגבת.
-
04.
בצלחת שטוחה מערבבים את הקמח והקורנפלור.
-
05.
מחממים ליטר שמן בסיר עמוק.
-
06.
מטגנים את הצ'יפס 3 דקות מכל צד ומוצאים לנייר סופג.
טיימר מופעל
-
07.
מקמחים כל נתח של דג, טובלים בבלילה ומעבירים לשמן החם.
-
08.
מטגנים 3-5 מכל צד, עד שהדג מזהיב.
-
09.
מגישים את הדג והצ'יפס חמים עם פרוסות לימון ומעט כוסברה קצוצה מעל.
-
10.
בתאבון!