פיש אנד צ'יפס - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פיש אנד צ'יפס

המדריך השלם להכנת פיש אנד צ'יפס בבית! לא תאמינו כמה קל ופשוט להכין את המנה הקלאסית לגמרי בעצמכם. והתוצאה? מושלמת

מאת: נטע ליבנה
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיש אנד צ'יפס
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל 4 מנות:

לדג:
  • 4 פילה בקלה (הייק) "דגי תנובה" מופשרים לפי הוראות היצרן
לבלילה:
  • 5 כפות קמח
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ⅔  כוס בירה קרה מאוד
לציפוי:
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
לצ'יפס:
  • 900 גרם תפו"א מקולף
  • 1 ליטר שמן
להגשה:
  • פרוסות לימון
  • כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, קורט מלח וקורט פלפל שחור.

  • 02.

    מוסיפים את הבירה וממשיכים לערבב. מעבירים את הבלילה למקרר לחצי שעה.

  • 03.

    חותכים את תפוחי האדמה למקלות בעובי של ס"מ. שוטפים היטב מתחת לזרם מים ומייבשים על נייר מגבת.

  • 04.

    בצלחת שטוחה מערבבים את הקמח והקורנפלור.

  • 05.

    מחממים ליטר שמן בסיר עמוק.

  • 06.

    מטגנים את הצ'יפס 3 דקות מכל צד ומוצאים לנייר סופג.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מקמחים כל נתח של דג, טובלים בבלילה ומעבירים לשמן החם.

  • 08.

    מטגנים 3-5 מכל צד, עד שהדג מזהיב.

  • 09.

    מגישים את הדג והצ'יפס חמים עם פרוסות לימון ומעט כוסברה קצוצה מעל.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(13)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.