פילה סול על מצע עלי תרד
מנת דג משביעה, בעלת ערך תזונתי גבוה ודלת קלוריות, נהדרת להגשה בארוחת שבת או בארוחה חגיגית אחרת
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 8 פילטים של סול (שניים לכל סועד)
- 50 גרם קמח
- חבילת עלי תרד טריים
- בצל אחד גדול
- 3 כפות שמן זית לטיגון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לימון אחד
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת גדול וכבד מחממים שמן זית.
-
02.
מקמחים מעט את הפילטים ומטגנים כשלוש דקות מכל צד, מניחים על צלחת עם מגבת נייר לספיגת השמן.
-
03.
קוצצים את הבצל דק דק ומטגנים באותו המחבת שטוגנו בו הדגים, עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח ופלפל שחור. ממשיכים את הטיגון עד שעלי התרד מתרכחים ומסירים מהאש.
-
04.
מעבירים את עלי התרד לצלחות, מעל התרד מניחים שני פילטים מעל התרד, בוזקים מעט פלפל שחור גרוס על הדג וסוחטים מעליו מעט מיץ לימון ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים