פטוצ’יני סלמון מעושן
מתכון נהדר לפסטה-דגים, מנה מיוחדת לארוחת שישי
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 1 חבילה פתיתי פרמז’ן לפסטה מסדרת השף הלבן
- 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 500 גרם פטוצ’יני
- 150 גרם סלמון מעושן דגי תנובה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ (רצוי החלק הירוק)
- 1 כפית חרדל רגיל
- 2 כפות קישוטי עגבניות בשמן זית של אוליביה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפטוצ’יני במי מלח עד דרגת אלה-דנטה (כמעט רך).
-
02.
חותכים את הסלמון לרצועות.
-
03.
מחממים שמן זית במחבת טפלון ומוסיפים את השום, השמנת, החרדל והבצל ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה.
-
04.
מוסיפים את רצועות הסלמון המעושן למחבת וממשיכים בבישול במשך 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים את הפטוצ’יני ומחלקים לצלחות. במרכז כל צלחת יוצקים מצקת מהרוטב.
-
06.
מפזרים מעל את פתיתי הפרמז’ן ומקשטים בעיטורי העגבניות.
הכנת? כאן מדרגים