מתכון פטוצ’יני סלמון מעושן | השף הלבן

פטוצ’יני סלמון מעושן

מתכון נהדר לפסטה-דגים, מנה מיוחדת לארוחת שישי

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פטוצ’יני סלמון מעושן

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 חבילה פתיתי פרמז’ן לפסטה מסדרת השף הלבן
  • 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 500 גרם פטוצ’יני
  • 150 גרם סלמון מעושן דגי תנובה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ (רצוי החלק הירוק)
  • 1 כפית חרדל רגיל
  • 2 כפות קישוטי עגבניות בשמן זית של אוליביה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפטוצ’יני במי מלח עד דרגת אלה-דנטה (כמעט רך).

  • 02.

    חותכים את הסלמון לרצועות.

  • 03.

    מחממים שמן זית במחבת טפלון ומוסיפים את השום, השמנת, החרדל והבצל ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה.

  • 04.

    מוסיפים את רצועות הסלמון המעושן למחבת וממשיכים בבישול במשך 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מחממים את הפטוצ’יני ומחלקים לצלחות. במרכז כל צלחת יוצקים מצקת מהרוטב.

  • 06.

    מפזרים מעל את פתיתי הפרמז’ן ומקשטים בעיטורי העגבניות.  

הכנת? כאן מדרגים
(71)