סלמון צלוי ביין ושמיר
אין זמן להכין ארוחה? קבלו מתכון מפנק של דג סלמון בחמש דקות
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 מנות פילה דג סלמון (ללא עצמות ושומן)
- לימון טרי
- חצי שן שום
- 3/4 כוס יין לבן
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 1 כף עירית קצוצה
- מלח
- שמן זית
- פלפל לבן גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערית מערבים 3/4 כוס יין, כף שמן זית, 2 כפות שמיר, קורט מלח ופלפל לבן ו-2 כפות מיץ לימון.
-
02.
משרים את פילה הדג במרינדה כחצי שעה.
-
03.
מחממים מחבת פסים כבדה על הגז ומורחים בשמן.
-
04.
צולים את פילה הדג משני צידיו. בדקות האחרונות של הצליה מוסיפים משאריות המרינדה מעל הדג לספיגת טעמים תוך סיום הצליה.
-
05.
להגשה: מניחים על צלחת מנה מהפירה, משטחים מעט ומפזרים מעל מגרגירי האפונה השלמים. מניחים את הדג החם מעל הפירה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים