סלמון עם קראמבל פטה ועגבניות שרי | השף הלבן

סלמון עם קראמבל פטה ועגבניות שרי

מתכון מנצח של ציון ברוך לחג שבועות: נתחי סלמון אפויים עם קראמבל ופטה, שמגישים יחד עם עגבניות שרי וברוקולי. מנה קלה, מהירה וטעימה שתשדרג את שולחן החג שלכם

מאת: ציון ברוך
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלמון עם קראמבל פטה ועגבניות שרי

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 חבילה (250 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס" מפוררת
  • 100 גרם חמאה
  • 6 נתחי סלמון "דגי תנובה" מופשרים על פי הנחיות היצרן
  • 3 כוסות פרחי ברוקולי "סנפרוסט"
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפיות שום גבישי
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חרדל גרגירים
  • 2 כוסות פירורי לחם זהובים
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 3 כפות טימין טרי
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    המרינדה: מערבבים יחד בקערה דבש, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, כפית שום גבישי, חרדל, פלפל שחור ו-1/2 כפית מלח.

  • 02.

    מורחים את המרינדה על נתחי הסלמון היטב ומניחים אותם במרכז תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    חולטים בקערה עם מים רותחים את הברוקולי למשך 10 דקות ומעבירים למים קרים, מסננים ומעבירים לקרה יחד עם עגבניות שרי, מוסיפים 3 כפות שמן זית וכפית מלח גס ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מסדרים את הברוקולי ועגבניות השרי בתבנית מסביב לנתחי הסלמון

  • 05.

    הקראמבל: מחממים במחבת חמאה עד להמסה, מוסיפים פירורי לחם, כפית שום גבישי, ½ כפית מלח, אורגנו וטימין, מערבבים ומסירים מהאש.

  • 06.

    אופים את הסלמון והירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    לאחר האפייה, מפזרים מעל נתחי הסלמון את הקראמבל ופירורי פטה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)