סלמון עם קראמבל פטה ועגבניות שרי | השף הלבן

סלמון עם קראמבל פטה ועגבניות שרי

מתכון מנצח של ציון ברוך לחג שבועות: נתחי סלמון אפויים עם קראמבל ופטה, שמגישים יחד עם עגבניות שרי וברוקולי. מנה קלה, מהירה וטעימה שתשדרג את שולחן החג שלכם

מאת: ציון ברוך
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלמון עם קראמבל פטה ועגבניות שרי

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 חבילה (250 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס" מפוררת
  • 100 גרם חמאה
  • 6 נתחי סלמון "דגי תנובה" מופשרים על פי הנחיות היצרן
  • 3 כוסות פרחי ברוקולי "סנפרוסט"
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפיות שום גבישי
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חרדל גרגירים
  • 2 כוסות פירורי לחם זהובים
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 3 כפות טימין טרי
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    המרינדה: מערבבים יחד בקערה דבש, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, כפית שום גבישי, חרדל, פלפל שחור ו-1/2 כפית מלח.

  • 02.

    מורחים את המרינדה על נתחי הסלמון היטב ומניחים אותם במרכז תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    חולטים בקערה עם מים רותחים את הברוקולי למשך 10 דקות ומעבירים למים קרים, מסננים ומעבירים לקרה יחד עם עגבניות שרי, מוסיפים 3 כפות שמן זית וכפית מלח גס ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מסדרים את הברוקולי ועגבניות השרי בתבנית מסביב לנתחי הסלמון

  • 05.

    הקראמבל: מחממים במחבת חמאה עד להמסה, מוסיפים פירורי לחם, כפית שום גבישי, ½ כפית מלח, אורגנו וטימין, מערבבים ומסירים מהאש.

  • 06.

    אופים את הסלמון והירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    לאחר האפייה, מפזרים מעל נתחי הסלמון את הקראמבל ופירורי פטה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.