סלמון עם קראמבל פטה ועגבניות שרי
מתכון מנצח של ציון ברוך לחג שבועות: נתחי סלמון אפויים עם קראמבל ופטה, שמגישים יחד עם עגבניות שרי וברוקולי. מנה קלה, מהירה וטעימה שתשדרג את שולחן החג שלכם
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 חבילה (250 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס" מפוררת
- 100 גרם חמאה
- 6 נתחי סלמון "דגי תנובה" מופשרים על פי הנחיות היצרן
- 3 כוסות פרחי ברוקולי "סנפרוסט"
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 3 כפות דבש
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפיות שום גבישי
- 1 כפית מלח
- 2 כפות חרדל גרגירים
- 2 כוסות פירורי לחם זהובים
- 1 כף אורגנו יבש
- 3 כפות טימין טרי
הוראות הכנה:
-
01.
המרינדה: מערבבים יחד בקערה דבש, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, כפית שום גבישי, חרדל, פלפל שחור ו-1/2 כפית מלח.
-
02.
מורחים את המרינדה על נתחי הסלמון היטב ומניחים אותם במרכז תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
03.
חולטים בקערה עם מים רותחים את הברוקולי למשך 10 דקות ומעבירים למים קרים, מסננים ומעבירים לקרה יחד עם עגבניות שרי, מוסיפים 3 כפות שמן זית וכפית מלח גס ומערבבים.
טיימר מופעל
-
04.
מסדרים את הברוקולי ועגבניות השרי בתבנית מסביב לנתחי הסלמון
-
05.
הקראמבל: מחממים במחבת חמאה עד להמסה, מוסיפים פירורי לחם, כפית שום גבישי, ½ כפית מלח, אורגנו וטימין, מערבבים ומסירים מהאש.
-
06.
אופים את הסלמון והירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
לאחר האפייה, מפזרים מעל נתחי הסלמון את הקראמבל ופירורי פטה ומגישים.