סלמון ברוטב פלפלים ושום עם יין לבן וענפי רוזמרין | השף הלבן

סלמון ברוטב פלפלים ושום

סלומון זה דג שטעים בכל מצב גם לאילו שפחות אוהבים דגים הסלומון זו האופציה המועדפת בגלל טעמו המשובח

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון ברוטב פלפלים ושום

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 מנות פילה סלמון "דגי תנובה"
  • 1 עגבניה קצוצה
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
  • 5 שיני שום פרוסות
  • רוזמרין גזור לענפים בינוניים
  • 2 כפות חמאת תנובה
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח גס
  • 1/2 כוס יין לבן
  • לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    לרוטב:מחממים במחבת כף חמאת תנובה ומאדים את הבצל לצבע זהוב.

  • 02.

    מוסיפים ענף הרוזמרין שלם, קורט פלפל לבן גרוס, קורט מלח גס, הפלפלים, העגבניה והשום וצולים לעוד 10 דקות.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 03.

    מוסיפים את היין הלבן וצולים 5 דקות ביחד תוך ערבוב, מעל חום בינוני.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 04.

    מוציאים את ענף הרוזמרין

  • 05.

    טוחנים במעבד מזון את הרוטב למרקם מעט גס.

  • 06.

    להכנת הדגים:מחממים את התנור ל-170 מעלות

  • 07.

    מעל הדגים מפזרים מעט מלח, פלפל לבן ומיץ לימון ומשרים ל-15 דקות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 08.

    מחממים במצלית כף חמאה ו-2 כפות שמן זית.

  • 09.

    מצפים קלות בקמח את הדגים מכל הצדדים וצולים כדקה מכל צד.

  • 10.

    מעבירים לתנור לצליה של 6-8 דקות ללא כיסוי, יש לשים לב לא לייבש את הדגים.

    טיימר מופעל

    00:08:00
  • 11.

    בכל צלחת מניחים 2 כפות של הרוטב החם ומניחים מעל את הדג, מעטרים בענף קטן של רוזמרין טרי ומגישים.  

הכנת? כאן מדרגים
(152)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.