סיגר במילוי דגים ומטבל ״יוגרטחינה״ - יצירתי וטעים | השף הלבן

סיגר במילוי דגים עם מטבל ״יוגורטחינה״

תשכחו מהסיגרים שאתם מכירים: רון יוחננוב עם מתכון לכבוד שבועות לסיגרים במילוי דגים, פלפלים ועשבי תיבול שמגישים לצד מטבל יוגורט-טחינה מיוחד

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סיגר במילוי דגים עם מטבל ״יוגורטחינה״
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6-8 (20 יחידות):

לסגירה:
  • 1/3 כוס קמח
  • 4-5 כפות מים
למטבל ״יוגורטחינה״:
  • 2 גביעים (400 מ"ל) יוגורט תנובה טבעי 3%
  • 10 כפות טחינה גולמית
  • 1 שן שום כתושה
  • לימון אחד - מיץ וקליפה מגוררת
  • 2 כפות נענע קצוצה דק-דק
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח
  • 10 דפי סיגר (עלי בריק)
  • שמן זית לטיגון
למלית:
  • 500 גרם נסיכת הנילוס "דגי תנובה" מופשר וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל קלוף, מגורר בפומפייה גסה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 10 עלי נענע קצוצים דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 1/4 פלפל ירוק חריף (לא הכרחי)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • גרידה מקליפת לימון אחד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את מרכיבי המלית. בקערה קטנה מערבבים מים וקמח ליצירת "דבק" לסגירת הסיגרים.

  • 02.

    חוצים כל עלה סיגר ל-2.

  • 03.

    מניחים לאורך מחצית הסיגר כ-2 כפות מהמלית ומברישים את השוליים ב"דבק". מקפלים מימין ומשמאל את שולי העלה על המלית ומגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים, מניחים במגש, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לפחות כשעה ועד ליום להתייצבות.

  • 04.

    מערבבים בקערה את מרכיבי המטבל, טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

  • 05.

    מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר ומטגנים את הסיגרים 5-6 דקות עד להזהבה. מגישים חם בליווי מטבל קר.

    טיימר מופעל
    00:06:00
הכנת? כאן מדרגים
(10)