דגים מרוקאים – קלאסי לשבת | השף הלבן

דגים מרוקאים

מנה מרוקאית קלאסית לערב שבת, את הרוטב מומלץ לנגב עם חלה ביתית חמה

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דגים מרוקאים

המרכיבים ל5 מנות:

  • 5 פרוסות דג (לוקוס, נסיכת הנילוס, אמנון של דגי תנובה)
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 5 גמבות אדומות
  • 5 עגבניות
  • 5 שיני שום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • חופן פטרוזיליה טרי שטוף היטב חתוכה גס
  • כמון (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (פלי הטעם)
  • פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
  • פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • מלח(לפי הטעם)
  • 1/2 כוס שמן זית (מומלץ להשתמש בשמן זית , אך לא חובה. יש אפשרות להשתמש בשמן סויהקנולה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנת המתכון: (גם כאן הדגים מחכים לסוף)

  • 02.

    חותכים את הגמבות לרצועות למרובעים גדולים.

  • 03.

    מחממים סיר רחב עם חצי כוס שמן וממתינים עד שהשמן יתחמם.

  • 04.

    לאחר שהשמן התחמם מוסיפים את הגמבות לסיר, ומטגנים אותם.

  • 05.

    בזמן הטיגון, חותכים את העגבניות לפרוסות דקות, ומוסיפים אותם לסיר, ומערבבים בעדינות.

  • 06.

    לאחר מכן חותכים גם את השום (אני ממליצה לחתוך אותו גס) ומוסיפים לסיר, ממתינים מס' דקות עד שהכל נהפך לעיסה.

  • 07.

    לאחר מכן, מוסיפים את רסק העגבניות לסיר, ומערבבים קלות את התערובת, עד שהופכת לאחידה. בשלב זה, מוסיפים כוס קטנה של מים רותחים לסיר, וכמו כן מוסיפים את התבלינים לפי טעמכם האישי (פפריקה מתוקה וחריפה , פלפל שחור , כמון ומלח). כשהכול נהפך לעיסה אחידה, מוסיפים לסיר את פרוסות הדג, וממתינים 30 דקות עד שהדגים מתבשלים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    כמה דקות לפני תום הבישול מוסיפים לסיר חופן פטרוזיליה שטופה חתוכה גס.  לעוד מתכוני דגים...

הכנת? כאן מדרגים
(5228)