מתכון לבורי אפוי במלח
דג בורי אפוי במלח. מתכון מעניין בו הדג מכוסה במלח
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל כמספר הדגים:
- בורי - דג שלם על קשקשיו.
- מלח גס
- טימין
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית בגודל הולם בשכבה עבה (שלושה סנטימטר) של מלח גס עליה.
-
02.
מניחים את דג הבורי בשלמותו כאשר בבטנו טומנים כמה גבעולי תימין.
-
03.
מכסים את הדג בשכבה זהה בעובייה של מלח גס ומכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות. דג בינוני במשקל קילו ורבע יהיה מוכן תוך שלושת רבעי השעה. דג גדול יותר יש לאפות שעה.
-
04.
בתום האפייה מוציאים את התבנית, שוברים את מעטפת המלח שהתקשתה תוך אפייה.
-
05.
מסירים את קליפת המלח העליונה (אליה דבוק עור הדג). בשר הדג נחשף לעיני כל.
-
06.
מחלצים את הדג ממיטת המלח. מטפטפים עליו כמה טיפות שמן זית.
-
07.
עוד מתכוני דגים ניתן למצוא
-
08.
כאן
הכנת? כאן מדרגים