מתכון בורי אפוי במלח | השף הלבן

מתכון לבורי אפוי במלח

דג בורי אפוי במלח. מתכון מעניין בו הדג מכוסה במלח

מאת: אבשלום די-נור
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לבורי אפוי במלח

המרכיבים ל כמספר הדגים:

  • בורי - דג שלם על קשקשיו.
  • מלח גס
  • טימין
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית בגודל הולם בשכבה עבה (שלושה סנטימטר) של מלח גס עליה.

  • 02.

    מניחים את דג הבורי בשלמותו כאשר בבטנו טומנים כמה גבעולי תימין.

  • 03.

    מכסים את הדג בשכבה זהה בעובייה של מלח גס ומכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות. דג בינוני במשקל קילו ורבע יהיה מוכן תוך שלושת רבעי השעה. דג גדול יותר יש לאפות שעה.

  • 04.

    בתום האפייה מוציאים את התבנית, שוברים את מעטפת המלח שהתקשתה תוך אפייה.

  • 05.

    מסירים את קליפת המלח העליונה (אליה דבוק עור הדג). בשר הדג נחשף לעיני כל.

  • 06.

    מחלצים את הדג ממיטת המלח. מטפטפים עליו כמה טיפות שמן זית.

  • 07.

    עוד מתכוני דגים ניתן למצוא

  • 08.

    כאן

הכנת? כאן מדרגים
(128)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.