דג פורל צלוי בחמאת עשבי תיבול ולימון
מנה טעימה ומפנקת שמתאימה לראש השנה וגם ליום חול שרוצים להפוך ליום חג
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 דגי פורל שלמים נקיים ויבשים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כוס קמח לבן
- 200 גרם חמאת תנובה
- מיץ מ-1 לימון טרי
- 1 כוס יין לבן
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות מרווה קצוצה
- 3 כפות בזיליקום טרי
- 1 כף רוזמרין קצוץ
- 1 כף שמיר קצוץ
- 1 לימון שלם
- עירית קצוצה
- 1 פלפל קטן חתוך לרצועות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
חותכים 3 פסים אלכסוניים במרחק ס"מ וחצי אחד מהשני לרוחב הדג במרכזו (על הבטן).
-
03.
מתבלים את הדגים במלח ופלפל בבטן הדג ומבחוץ.
-
04.
מקמחים את הדגים: מעבירים את הקמח לתבנית, טובלים את הדגים בקמח משני צידיהם ומנערים קלות.
-
05.
מחממים במחבת גדולה 120 גרם חמאה. כשהחמאה נמס, צולים את הדגים למשך 2 דקות משני הצדדים ומעבירים לתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.
טיימר מופעל
-
06.
ממיסים 80 גרם חמאה במחבת ומוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט העירית), 2 קורט מלח, קורט פלפל וחצי כוס מים.
-
07.
מרתיחים ויוצקים על הדגים.
-
08.
מכסים את התבנית היטב בנייר כסף וצולים 15 דקות לריכוך.
טיימר מופעל
-
09.
מסירים בזהירות את נייר הכסף, יוצקים בעזרת כף קצת מהנוזלים וצולים לעוד 5 דקות עד לשינוי צבע.
טיימר מופעל
-
10.
בוזקים מעל הדג עירית קצוצה ומגישים חם בליווי פרוסות לימון.