מתכון דג פורל צלוי בחמאת עשבי תיבול ולימון | השף הלבן

דג פורל צלוי בחמאת עשבי תיבול ולימון

מנה טעימה ומפנקת שמתאימה לראש השנה וגם ליום חול שרוצים להפוך ליום חג

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג פורל צלוי בחמאת עשבי תיבול ולימון

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 דגי פורל שלמים נקיים ויבשים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס קמח לבן
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • מיץ מ-1 לימון טרי
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות מרווה קצוצה
  • 3 כפות בזיליקום טרי
  • 1 כף רוזמרין קצוץ
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 לימון שלם
  • עירית קצוצה
  • 1 פלפל קטן חתוך לרצועות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    חותכים 3 פסים אלכסוניים במרחק ס"מ וחצי אחד מהשני לרוחב הדג במרכזו (על הבטן).

  • 03.

    מתבלים את הדגים במלח ופלפל בבטן הדג ומבחוץ.

  • 04.

    מקמחים את הדגים: מעבירים את הקמח לתבנית, טובלים את הדגים בקמח משני צידיהם ומנערים קלות.

  • 05.

    מחממים במחבת גדולה 120 גרם חמאה. כשהחמאה נמס, צולים את הדגים למשך 2 דקות משני הצדדים ומעבירים לתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    ממיסים 80 גרם חמאה במחבת ומוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט העירית), 2 קורט מלח, קורט פלפל וחצי כוס מים.

  • 07.

    מרתיחים ויוצקים על הדגים.

  • 08.

    מכסים את התבנית היטב בנייר כסף וצולים 15 דקות לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    מסירים בזהירות את נייר הכסף, יוצקים בעזרת כף קצת מהנוזלים וצולים לעוד 5 דקות עד לשינוי צבע.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 10.

    בוזקים מעל הדג עירית קצוצה ומגישים חם בליווי פרוסות לימון.  

הכנת? כאן מדרגים
(187)