דג פורל עם לימון ועשבי תיבול בתנור
דג פורל אפוי בלימון ועשבי תיבול
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 40 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
המרכיבים ל 6 מנות:
- 6 דגי פורל נקיים
- 12 שיני שום בקליפתם
- 21 פרוסות לימון עם הקליפה
- 6 גבעולי פטרוזיליה
- 6 גבעולי שמיר
- 6 גבעולי טימין
- 6 גבעולי רוזמרין
- 6 גבעולי טרגון
- 6 גבעולי סלרי
- שמן זית למריחה
- 2 גביעי שמנת קלה
- 2 כפות חזרת לבנה מגוררת
- 2 כפות מיונית
- כף חרדל
- 4 כפות עירית קצוצה
הוראות הכנה:
- 
								01.
								חורצים בכל דג 2 חריצים מכל צד, מתבלים במלח ופלפל שחור. 
- 
								02.
								מכניסים לבטנו של כל דג 2שיני שום, 2 פרוסות לימון וגבעול אחד בכל סוג של ירק. 
- 
								03.
								מסדרים בתבנית אפייה משומנת, משמנים את הדג במעט שמן זית, אופים בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ- 15-20 דקות. טיימר מופעל
- 
								04.
								מגישים חם עם רוטב שמנת וחזרת. להכנת הרוטב: מערבבים שמנת, חזרת, מיונית, חרדל ועירית ושופכים על הדגים. 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						 
									

