מתכון דג סול מטוגן ברוטב שמנת ושקדים | השף הלבן

דג סול מטוגן ברוטב שמנת ושקדים

מנה חגיגית בקושי בינוני

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דג סול מטוגן ברוטב שמנת ושקדים

המרכיבים ל5 מנות:

  • ביצים
  • 4 כפות שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 5 דגי סול (במשקל 200 גרם כל דג)
  • מלח, פלפל לבן
  • 1/2 כוס קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן (מה שנשאר לאחר שהשתמשנו ב-4 כפות).
לעיטור:
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים וקלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים את הביצים עם השמנת לבלילה אחידה, מתבלים את הדגים במלח ובפלפל טובלים כל דג בקמח, בבלילת הביצים ושוב בקמח.

  • 02.

    ממיסים במחבת 80 גרם חמאה, מטגנים את הדגים משני הצדדים עד שיזהיבו, מוציאים ושומרים בתנור חם.

  • 03.

    מוסיפים למחבת את הבצלים והיין ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הרוטב לרבע, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה שנותרה ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך.

  • 04.

    מחלקים את הדג לצלחות יוצקים מעל מעט מהרוטב וזורים פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים.

הכנת? כאן מדרגים
(221)