מתכון דג סול בעלי מנגולד ולימון | השף הלבן

דג סול בעלי מנגולד ולימון

מנה מהירה ומושלמת לאירוח: פילה דג סול בעשבי תיבול, לימון ומנגולד

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דג סול בעלי מנגולד ולימון

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 מנות פילה דג סול
  • 2 קורט מלח
  • פלפל לבן
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 לימון קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות
  • 1 פלפל אדום בינוני, חתוך לרצועות
  • 1 גזר קטן פרוס לחצאי פרוסות דקות
  • 4 עלי מנגולד ללא השורש הרחב, חתוכות לרצועות ברוחב ס"מ
  • 1/3 כוס יין לבן
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הדגים במקרר ללילה.

  • 02.

    מתבלים את הדגים בקורט מלח, פלפל לבן ומיץ הלימון.

  • 03.

    במחבת רחבה ועמוקה בעלת שתי ידיות (מצלית) מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל עם פרוסות הגזר הדקות והפלפל האדום ומטגנים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים את עלי המנגולד וצולים לכמה דקות נוספות.

  • 05.

    מוסיפים את קוביות הלימון, 1/3 כוס יין לבן, חצי כוס מים, מתבלים בקורט מלח ומרתיחים.

  • 06.

    מניחים מעל את הדגים ומכסים אותם ברוטב.

  • 07.

    מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות מעל חום נמוך.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מסירים את המכסה, מפזרים מעל פטרוזיליה וצולים לעוד כמה דקות ללא כיסוי, מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(98)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.