דג בס על מצע פירה בטטות ברוטב פטרוזיליה ושמנת
מנת דג עשירה בטעמים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 800 גרם פילה דג בס טרי
- 5 כפות שמן זית
- צרור פטרוזיליה טרייה
- מיכל שמנת מתוקה
- 5 יחידות בטטה קלופות וחתוכות לקוביות
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מבשלים את הבטטות בליטר מים עם כפית מלח עד שמתרככות לגמרי. בעזרת ממחה ידני מרסקים את הבטטות עם שתי כפות שמנת לפירה. מתבלים במלח ופלפל.
-
02.
במעבד מזון או בלנדר ידני קוצצים עלי פטרוזיליה עם כף שמן זית ו2 כפות מים עד שהפטרוזיליה נקצצת לגמרי . מניחים בצד.
-
03.
מחממים שמן זית במחבת גדולה מתבלים במלח ופלפל. מטגנים את הדג כאשר העור נוגע במחבת ראשון. מטגנים כ-4 דקות מכל צד. מוציאים את הדגים. מוסיפים למחבת שמנת. מביאים לרתיחה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.מתבלים במלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
04.
להרכבת המנה. מניחים בבסיס הצלחת כף גדושה פירה בטטה. מניחים מעל את הדג ויוצקים מעל כ-4 כפות רוטב שמנת ופטרוזיליה
הכנת? כאן מדרגים