מתכון דג בנוסח מרוקאי | השף הלבן

דג בנוסח מרוקאי

דג בנוסח מרוקאי, מנה פיקנטית ומנצחת.

מאת: אתי אטיאס
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג בנוסח מרוקאי

המרכיבים ל2:

המצרכים:
  • 2 דגים (קרפיון, בורי, נסיכת הנילוס, אמנון)פרוסים לפרוסות רחבות.
  • 3 שיני שום כתושים
  • חצי או 1 פלפל חריף ירוק (בזהירות עם החריף)
  • 2-3 פלפלים אדומים יבשים
  • צרור כוסברה (אם לא אוהבים אפשר פטרוזליה)
  • פפריקה אדומה מתוקה וחריפה
  • כורכום
  • כמון
  • מלח
  • שמן
  • אבקת מרק עוף (פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט)
  • רסק עגבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנקים את הדג היטב ושוטפים. אחר כך ממליחים את הדג ושוטפים מס' פעמים.

  • 02.

    מניחים את פרוסות הדג בתחתית הסיר מכסים במים.

  • 03.

    מוסיפים תבלינים שום ושמן ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    בשלב זה מוסיפים אבקת מרק עוף ורסק עגבניות.

  • 05.

    טועמים להרגיש אם יש צורך להוסיף תבלינים בעיקר מלח.

  • 06.

    1/4 שעה לפני גמר הבישול מוסיפים כוסברה קצוצה וממשיכים את הבישול.

  • 07.

    בגמר הבישול הדג אמור להשאר עם מעט מאד נוזלים.  

הכנת? כאן מדרגים
(155)