דג אמנון בצ'ילי מתוק ופלפל
דג ממולח ומתובל ברוטב מזרח תיכוני אותנטי
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 פילה אמנון מופשר "דגי תנובה"
- 80 גרם חמאת תנובה
- לימון טרי
- פלפל לבן טחון
- מלח דק
- שמן זית
- 1/3 כוס בצל שאלוט קצוץ
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום קצוץ
- 3/4 כוס צ'ילי מתוק
- רבע כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
מתבלים את האמנון במעט מלח דק, מיץ מלימון טרי, פלפל לבן ושמן זית. מורחים על פני הדג ומשרים למשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים במצלית שטוחה 50 גרם חמאה וצולים את השאלוט הקצוץ וקוביות הפלפל לשקיפות קלה.
-
03.
מוסיפים את השום הקצוץ.
-
04.
מניחים את הדג מעל הבצל וצולים אותו משני צידיו עד להשחמה (מספר דקות).
-
05.
מוציאים את הדגים עם טרבד שטוח אל מעל צלחת ללא הבצל והפלפל.
-
06.
אל המצלית מוסיפים 3/4 כוס צ'ילי מתוק, 1/4 כוס מים ו-30 גרם חמאה מערבבים לחימום.
-
07.
מוסיפים את הדגים, מכסים ומבשלים ל-10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים