דגים מרוקאיים קלאסיים לראש השנה של שיר צ'יפ | השף הלבן

דגים מרוקאיים קלאסיים לראש השנה של שיר צ'יפ

אין כמו קלאסיקה – בעיקר אם מבצעים אותה כמו שצריך. שיר צ'יפ דאגה לנו למדריך השלם לדג מרוקאי חריף במיוחד לשנה החדשה.

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דגים מרוקאיים קלאסיים לראש השנה של שיר צ'יפ
צילום: שיר צ'יפ עיצוב: שיר צ'יפ

המרכיבים לכ-6 סועדים:

  • 4-8 נתחי סלמון 100% דג של תנובה
  • 2 עגבניות
  • 1 פלפל חריף
  • 2 כוסות חומוס סנפרוסט
  • חופן כוסברה
  • חופן פטרוזיליה
  • 10 פלפלי שאטה
  • 8 שיני שום שלמות
לרוטב:
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • 2 כוסות מים רותחים
גודל תבנית: סיר רחב

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול ולא חם נסדר את כל הירקות - תחילה את העגבניות, נפזר אותן יפה בתחתית ונוסיף את הפלפל החריף, למי שלא אוהב חריף אפשר לוותר.

  • 02.

    נוסיף מעל את החומוסים, הכוסברה (למי שאוהב טעם דומיננטי שיוסיף יותר) את פלפלי השאטה ואת השום.

  • 03.

    את השום יש לקלף ולפתוח מעט עם הסכין.

  • 04.

    נסדר את הדגים בצורת פירמדה ונכין את הרוטב.

  • 05.

    לכוס / קערה נמזוג רבע כוס שמן, פפריקה מתוקה, כמון ומלח ונערבב.

  • 06.

    נשפוך מעל הדגים את הרוטב.

  • 07.

    באותה קערה / כוס שהכנו את הרוטב נשים כוס מלאה מים רותחים ונשפוך בסיר, נשתדל לא לשפוך ישירות על הדג כדי למנוע ייבוש. נחזור על הפעולה פעמיים.

  • 08.

    נעביר את התבשיל לגז על האש הגבוהה ביותר עד שנגיע לרתיחה.

  • 09.

    ברגע שמגיע לרתיחה ננמיך את האש לאש בינונית ונשקה את הדג.

  • 10.

    נבשל שלוש שעות 

הכנת? כאן מדרגים
(29)