דגים מרוקאיים קלאסיים לראש השנה של שיר צ'יפ
אין כמו קלאסיקה – בעיקר אם מבצעים אותה כמו שצריך. שיר צ'יפ דאגה לנו למדריך השלם לדג מרוקאי חריף במיוחד לשנה החדשה.
המרכיבים לכ-6 סועדים:
- 4-8 נתחי סלמון 100% דג של תנובה
- 2 עגבניות
- 1 פלפל חריף
- 2 כוסות חומוס סנפרוסט
- חופן כוסברה
- חופן פטרוזיליה
- 10 פלפלי שאטה
- 8 שיני שום שלמות
- 3/4 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- מלח
- 2 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול ולא חם נסדר את כל הירקות - תחילה את העגבניות, נפזר אותן יפה בתחתית ונוסיף את הפלפל החריף, למי שלא אוהב חריף אפשר לוותר.
-
02.
נוסיף מעל את החומוסים, הכוסברה (למי שאוהב טעם דומיננטי שיוסיף יותר) את פלפלי השאטה ואת השום.
-
03.
את השום יש לקלף ולפתוח מעט עם הסכין.
-
04.
נסדר את הדגים בצורת פירמדה ונכין את הרוטב.
-
05.
לכוס / קערה נמזוג רבע כוס שמן, פפריקה מתוקה, כמון ומלח ונערבב.
-
06.
נשפוך מעל הדגים את הרוטב.
-
07.
באותה קערה / כוס שהכנו את הרוטב נשים כוס מלאה מים רותחים ונשפוך בסיר, נשתדל לא לשפוך ישירות על הדג כדי למנוע ייבוש. נחזור על הפעולה פעמיים.
-
08.
נעביר את התבשיל לגז על האש הגבוהה ביותר עד שנגיע לרתיחה.
-
09.
ברגע שמגיע לרתיחה ננמיך את האש לאש בינונית ונשקה את הדג.
-
10.
נבשל שלוש שעות