בקלאוות סלמון עם פירה תמרים וצ'ילי אדום, צ'ימיצ'ורי אגוזים
איזו חגיגה! מנת דג סלמון חגיגית ופריכה שתקצור מחמאות מכל האורחים
פרווה
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: שרית גופן
עיצוב: אינה גוטמן
המרכיבים ל4:
- סלמון חתוך לרצועות בגודל של 1.5 ס"מ / 1.5 ס"מ באורך של 4 ס"מ (כ-100 גרם לרצועה)
- 100 גרם מחית תמרים
- קורט שאטה גרוס
- מלח ופלפל
- 4 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על־גבי האריזה
- 40 מל' שמן זית
צימיצורי אגוזים:
- 30 גרם פקאן מסוכר קצוץ
- 30 גרם ברס
- 30 גרם קאשיו קלוי קצוץ
- 30 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים
- 100 גרם שמן זית
- שן שום כתוש
- חבילה של עירית קצוצה
- 30 מ"ל חומץ תפוחים
- מלח ופלפל
- קורט שאטה גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
פירה תמרים:
-
02.
מערבבים את התמרים עם צילי מלח פלפל.
-
03.
אם הפירה סמיך מידי ניתן להוסיף מאט מים.בקלאווה:
-
04.
פורסים את עלה הפילו על השיש.
-
05.
מורחים אותו בשמן זית ומקפלים ואורך ולרוחב.
-
06.
מורחים כף של פירה תמרים בקידמת הדף.
-
07.
על הפירה מניחים את הסלמון ומגלגלים.
-
08.
חותכים את עודפי הבצק בצדדים.
-
09.
מורחים שמן מעל הבצק.צימיצורי אגוזים:מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי.הרכבת המנה:
-
10.
אופים את הבקלוואה בתנור 180 מעלות למשך כ 7 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
מוזגים כף צימיצורי בצלחת ומעל את הבקלאווה.טיפ השף:קריסיפיות הבצק לצד הנימוחות של הסלמון והתמרים יוצרים חווית מרקמים וטעמים.
הכנת? כאן מדרגים