בורי ברוטב קארי הודי
רעיון נפלא לארוחה דגים מהירה וטעימה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: טליה הדר
המרכיבים ל4-5:
- 1-2 פלפלים חריפים מיובשים
- כפית שטוחה זרעי חרדל
- 2-3 עלי דפנה
- 1/2 כפית זרעי כמון
- ½ כפית זרעי כוסברה
- תבלינים טחונים:
- 1 כפית אבקת קארי
- 1 כפית בהרט
- ½ כפית כורכום
להגשה:
- חופן עלי כוסברה, קוצצים גס, להגשה אורז לבן
- 4-5 יחידות פילה בורי (800-1000 גרם) "דגי תנובה", קפואות (להשיג במקפיאי רשתות השיווק)
לרוטב:
- 2 כפות שמן קוקוס (או שמן קנולה)
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 5-6 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות
- חתיכה קטנה (בערך 3 ס"מ) שורש ג'ינג'ר, קלופה וקצוצה היטב
- 1 פלפל ירוק חריף, חתוכים לטבעות דקות
- 2 עגבניות, מגוררות על פומפיה
- גרידה מלימון אחד
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
- 1 כוס מים
- מלח, לפי הטעם
- חופן עלי כוסברה, קצוצים גס, להגשה
תבלינים שלמים:
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
מחממים את שמן הקוקוס בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כדקה.
-
03.
מוסיפים את התבלינים השלמים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, עד שהירקות נראים שקופים וריח התבלינים מורגש בחדר.
טיימר מופעל
-
04.
בשלב זה מוסיפים את התבלינים הטחונים ומטגנים דקה נוספת
-
05.
מערבבים פנימה את העגבניות המגוררות, קרם הקוקוס והמים. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
-
06.
מכניסים לרוטב הקוקוס והתבלינים את הפילה דג ואת גרידת הלימון ומבשלים יחד 15-20 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
לפני ההגשה טועמים, מתקנים תיבול ומגישים יחד עם אורז וכוסברה טרייה (או בצל ירוק למי שלא אוהב).
הכנת? כאן מדרגים