תבשיל פרגיות וברוקולי ברוטב לימון ודבש
תבשיל פרגיות וברוקולי מושלם לילדים בחזרה מבית הספר וכמובן שגם למבוגרים. הרוטב חמוץ-מתוק, הפרגיות רכות רכות ולמעשה מדובר בארוחה שמכילה את כל מה שצריך כדי להתפנק וגם לשבוע. שימו לב, ניתן לוותר על השום לקבלת גרסה יותר מעודנת של הרוטב.
המרכיבים ל 5 מנות:
- 1 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות גדולות
- כפית אבקת סודה לשתייה להשריית הפרגית
- כף סויה כהה
- חבילת ברוקולי קפוא של סנפרוסט
- 2 בצלים סגולים
- רבע כוס שמן
- חצי כוס דבש
- חצי כוס לימון
- חצי כוס מים
- כפית קורנפלור גדושה
- 2 כפות שמן שומשום
- 5 שיני שום כתוש
- כפית וחצי מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן
- 2 כוסות אורז לבן (חיש או תאילנדי)
- 4 כוסות מים רותחים
- כפית מלח
הוראות הכנה:
- 
								01.
								בקערה נערבב את הפרגית עם אבקת סודה לשתייה והסויה, נשרה בצד למשך 10 דקות. אין צורך לשטוף בסיום ההשריה. טיימר מופעל
- 
								02.
								במחבת גדולה נחמם את השמן, נטגן את הבצלים כחמש דקות, נוסיף את הפרגיות ונטגן עד להזהבה (לפחות 10 דקות). טיימר מופעל
- 
								03.
								נוסיף את הברוקולי פנימה (ממליץ להפשיר אותו לפני השימוש או לחלוט אותו כדקה במים רותחים) ונערבב. 
- 
								04.
								בקערה נפרדת נערבב את על חומרי הרוטב ונמזוג מעל הברוקולי והפרגיות. 
- 
								05.
								נערבב היטב ונבשל כעשר דקות מרגע הרתיחה עד לאיחוד וצמצום הרוטב (מומלץ לכסות במכסה). 
- 
								06.
								נכבה את האש. 
- 
								07.
								בסיר נחמם שמן, נטגן את האורז כשתי דקות, נוסיף מלח ומים רותחים ונבשל על אש נמוכה ומכסה כ25 דקות עד שהאורז רך. טיימר מופעל
- 
								08.
								מומלץ לאחר כיבוי האורז להשאיר אותו עם מכסה סגור עוד כעשר דקות. 
- 
								09.
								ניתן לקשט בהגשה עם בצל ירוק קצוץ או פרוסות שקדים או שומשום. 
 
									


