שווארמה בתנור - מתכון מעולה ומהיר לארוחת הצהריים | השף הלבן

שווארמה בתנור

פטנט של שווארמה עשויה בתנור

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שווארמה בתנור

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 ק"ג נתחי שווארמה הודו נקבה, ללא גידים וללא שומן
  • 1 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון גדול
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה, לפי הטעם
  • 1 כף בהרט [תערובת תבלינים]
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
לבצל המטוגן:
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 בצלים, חתוכים לטבעות

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה את הבשר עם שמן הזית,מיץ הלימון, התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים,מכסים בילון נצמד ומשהים במקרר 3 שעות עד יממה.

  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני -גבוה (200 צ) מעבירים את השווארמה יחד עם נוזלי המשרה לתבנית ואופים במשך שעה, עד שהבשר עשוי היטב ושחום,מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות.

  • 03.

    מחממים במחבת גדולה את השמן,מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השווארמה,מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור ומטגנים כמה דקות.

הכנת? כאן מדרגים
(1220)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.