שווארמה בתנור
פטנט של שווארמה עשויה בתנור
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 ק"ג נתחי שווארמה הודו נקבה, ללא גידים וללא שומן
- 1 כוס שמן זית
- מיץ מלימון גדול
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה, לפי הטעם
- 1 כף בהרט [תערובת תבלינים]
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
לבצל המטוגן:
- 1/4 כוס שמן
- 3 בצלים, חתוכים לטבעות
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה את הבשר עם שמן הזית,מיץ הלימון, התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים,מכסים בילון נצמד ומשהים במקרר 3 שעות עד יממה.
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני -גבוה (200 צ) מעבירים את השווארמה יחד עם נוזלי המשרה לתבנית ואופים במשך שעה, עד שהבשר עשוי היטב ושחום,מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות.
-
03.
מחממים במחבת גדולה את השמן,מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השווארמה,מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור ומטגנים כמה דקות.
הכנת? כאן מדרגים