מתכון קבב בטחינה ירוקה | השף הלבן

קבב בטחינה ירוקה

לארוחת ערב מנצחת, וגם לברביקיו – מתכון מנצח של קבב נימוח עם טחינה עדינה ועגבניות צלויות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קבב בטחינה ירוקה

המרכיבים למתכון ל 6-8 סועדים:

  • 1 ק"ג בשר טחון טרי
  • 3 בצלים גדולים
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור עלי כוסברה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפיות "בהרט"
  • 1 כוס מי סודה
לטחינה
  • צרור גדול פטרוזיליה
  • צרור עלי כוסברה
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית שטוחה מלח
להגשה
  • עגבניות שרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים היטב עם הבשר ושאר המרכיבים.

  • 02.

    מכסים את הקערה ומניחים במקרר לשעה.

  • 03.

    בידיים רטובות צרים קבבים קטנים, מטגנים במחבת או צולים בגריל פחמים.

  • 04.

    קולים בגריל או מטגנים את עגבניות השרי. להכנת הטחינה

  • 05.

    מניחים בממחה (בלנדר) את כל המצרכים מלבד הטחינה.

  • 06.

    טוחנים דק ומוסיפים את הטחינה בהדרגה עד למרקם מעט נוזלי ונעים.

  • 07.

    יוצקים טחינה לצלחת, מניחים קבב ועגבניות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(86)