עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים
עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים, ארוחת חג חגיגית, מתכון מתאים לט״ו בשבט
המרכיבים ל4:
- 1 בצל עדיף סגול
- 4-8 תפוחי אדמה בינוניים תלוי כמה תוספת רוצים
- 2 כרעיים
- סילאן
- 6 תמרים או שזיפים
- מלח
- פפריקה
- מרק עוף
- שיני שום - לא חייבים
- שמיר קצוץ או סלרי - לא חייבים
- שקדים ותמרים או שזיפים-לא חייבים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים קצת שמן בתבנית בערך 2 כפות.
-
02.
פורסים את הבצל לטבעות ושמים בתבנית.
-
03.
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים.
-
04.
מפזרים מעל הבצל ומפזרים עליהם מעט מלח ופפריקה.
-
05.
מפזרים שמיר שיני שום ופירות יבשים מעל- את הפירות עדיף להשרות קצת במים חמים שיתנפחו ויתרככו ואז אפשר גם לחתוך אותם או להוציא את הגרעין למי שרוצה.
-
06.
שמים את העוף בצלחת ושופכים עליו מלח פפריקה, מרק עוף וסילאן רק על צד אחד.
-
07.
מניחים את הצד המתובל כלפי מטה בתבנית מעל תפוחי האדמה לצד הנקי שלמעלה עושים אותו התבלון.
-
08.
מוסיפים קצת יותר מרבע כוס מים - שיהיה הרבה רוטב ושמים בתנור על חום של 180-200 מעלות לשעה.
-
09.
אחרי שעה הופכים את הצד של העוף וממשיכים עוד חצי שעה. כשזה מוכן מגישים על אורז למשל את תפוחי האדמה העוף והרוטב.
-
10.
למעלה אפשר לפזר את אותם הפירות היבשים שבישלנו איתם אך טריים וגם אפשר שמיר קצוץ טרי מעל הכל. מי שלא אוהב שמיר אפשר גם עם סלרי.