מתכון עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים | השף הלבן

עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים

עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים, ארוחת חג חגיגית, מתכון מתאים לט״ו בשבט

מאת: אפרת שקד
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים

המרכיבים ל 4:

  • 1 בצל עדיף סגול
  • 4-8 תפוחי אדמה בינוניים תלוי כמה תוספת רוצים
  • 2 כרעיים
  • סילאן
  • 6 תמרים או שזיפים
  • מלח
  • פפריקה
  • מרק עוף
  • שיני שום - לא חייבים
  • שמיר קצוץ או סלרי - לא חייבים
  • שקדים ותמרים או שזיפים-לא חייבים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים קצת שמן בתבנית בערך 2 כפות.

  • 02.

    פורסים את הבצל לטבעות ושמים בתבנית.

  • 03.

    מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים.

  • 04.

    מפזרים מעל הבצל ומפזרים עליהם מעט מלח ופפריקה.

  • 05.

    מפזרים שמיר שיני שום ופירות יבשים מעל- את הפירות עדיף להשרות קצת במים חמים שיתנפחו ויתרככו ואז אפשר גם לחתוך אותם או להוציא את הגרעין למי שרוצה.

  • 06.

    שמים את העוף בצלחת ושופכים עליו מלח פפריקה, מרק עוף וסילאן רק על צד אחד.

  • 07.

    מניחים את הצד המתובל כלפי מטה בתבנית מעל תפוחי האדמה לצד הנקי שלמעלה עושים אותו התבלון.

  • 08.

    מוסיפים קצת יותר מרבע כוס מים - שיהיה הרבה רוטב ושמים בתנור על חום של 180-200 מעלות לשעה.

  • 09.

    אחרי שעה הופכים את הצד של העוף וממשיכים עוד חצי שעה. כשזה מוכן מגישים על אורז למשל את תפוחי האדמה העוף והרוטב.

  • 10.

    למעלה אפשר לפזר את אותם הפירות היבשים שבישלנו איתם אך טריים וגם אפשר שמיר קצוץ טרי מעל הכל. מי שלא אוהב שמיר אפשר גם עם סלרי.

הכנת? כאן מדרגים
(199)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.