סטייק אנטריקוט - מתכון לסטייק אנטריקוט ברוטב יין | השף הלבן

סטייק אנטריקוט ברוטב יין

סטייק עסיסי לארוחה רומנטית או כמנה למשובחת לארוחת צהריים או ערב

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סטייק אנטריקוט ברוטב יין

המרכיבים ל2 מנות:

  • 2 פרוסות סטייק אנטריקוט טרי "אדום אדום" (300-250 גרם כל אחד)
רכיבי הרוטב
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
  • 8 שיני שום בינוניות
  • ענף רוזמרין בינוני
  • 2 כוסות יין אדום מרלו או קברנה איכותי
  • 1 כפית שטוחה סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

  • 02.

    מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומצמצמים את הרוטב לכ- 1/3 - 1/2 מהכמות המקורית (כ -40-30 דקות). הרוטב צריך להסמיך כך שבטבילת כף עץ תתקבל שכבה. מסננים ומצננים. ניתן ומומלץ להכין כמות רוטב גדולה מראש למזוג לתבנית של קוביות קרח ולשמור במקפיא. אופן הכנת הסטייק:

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מחממים כף שמן במחבת לחום גבוה.

  • 04.

    מניחים את הסטייק במחבת ומטגנים על להבה בינונית בהתאם לדרגת ההכנה המבוקשת.

  • 05.

    מחממים בסיר נפרד 4 כפות רוטב (או 2 קוביות רוטב מופשרות) לכל סטייק .

  • 06.

    מוציאים את הסטייק מהמחבת לצלחת (מומלץ צלחת חמה).

  • 07.

    מעלים ללהבה גבוהה, מוזגים את הרוטב החם למחבת למשך כ - 1/2 דקה תוך ערבוב קל.

  • 08.

    מוזגים את הרוטב על הסטייק ומגישים מיד. ניתן ומומלץ להכין גם מנתחים סינטה (סירליון), שייטל (RUMP)  

הכנת? כאן מדרגים
(1631)