לחמניות פרג במילוי בשר ופיסטוק | השף הלבן

לחמניות פרג במילוי בשר ופיסטוק

לחמניות רכות במילוי בשר מתובל. נפלאות לארוח, לפיקניקים, לעבודה. את צורת הדלעת החמודה הן מקבלות בזכות פטנט

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות פרג במילוי בשר ופיסטוק
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
למילוי:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 250 גרם בשר טחון "אדום אדום"
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • מלח, פלפל
  • 50 גרם פיסטוק קלוי קצוץ
  • להברשה: ביצה טרופה
  • לציפוי: פרג (לא טחון)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בעזרת מערבל את מרכיבי הבצק בעזרת וו הלישה בוחשים ידנית (למנוע התפזרות הקמח בעת הלישה). מרכיבים את וו הלישה ומערבלים כ -5-6 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה. מצרפים שום ומטגנים כמה שניות, מצרפים בשר ותבלינים, מטגנים ותוך כדי טיגון מפוררים את הבשר בכף עץ ומערבבים, עד שהבשר משנה צבעו. מסירים מהאש, מוסיפים פיסטוק ומערבבים. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מחלקים את הבצק ל 12 כדורים. משטחים כל כדור, ממלאים בכף גדושה מילוי וסוגרים את השוליים. מכדררים מעט ומניחים כשהסגירה כלפי מטה.

  • 04.

    קושרים כל כדור בעזרת חוט כותנה, כמו מתנה, כך שהקשירה תחלק כל כדור ל-8 פלחים. מניחים כל כדור קשור בתבנית במרחק של כ 10 ס"מ זה מזה. מברישים בביצה טרופה ובוזקים פרג. מכסים ומניחים ליד התנור המתחמם להתפחה.

  • 05.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ואופים כ 20 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.