לבבות עוף מתובלים – מתכון לבבות על שיפוד
מתכון לבבות על שיפוד למנגל או לגריל

- כמון
- פלפל שחור
- 700 גרם לבבות עוף
- פפריקה מתוקה
- עלי טימין מיובשים
- שמן זית
- מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
מנקים את הלבבות אחד אחד בעזרת סכין חדה: חותכים את החלק ה"שומני" והעורי בקצה הלבבות עד לבסיס הלבבות.
-
02.
שוטפים קלות במים קרים ומייבשים.
-
03.
משפדים את הלבבות על שיפוד (כ-6-10 לבבות, תלוי באורך השיפוד), מומלץ להשתמש בשיפוד ממתכת, כך החום מתחלק גם למרכז הלבבות ויוצר צלייה מושלמת.
-
04.
משאירים קצוות מהשיפוד ללא לבבות.
-
05.
מעבירים את שיפודי הלבבות אל מעל מגש גדול ומצופפים בשכבה אחידה.
-
06.
מתבלים את כל צידי הלבבות בכמון, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, עלי טימין מיובשים ומעל יוצקים שמן זית.
-
07.
מסובבים את שיפודי הלבבות על גבי המגש כדי שהתיבול יכסה אותם היטב ומצמידים שוב קלות.
-
08.
חוזרים ומתבלים שוב באותו התיבול .
-
09.
צולים מעל הגריל החם, יש לשים לב שלא לצלות יותר מידי את הלבבות על מנת שלא יתייבשו.
-
10.
לקראת סיום הצלייה מתבלים את הלבבות במעט מלח גס ומגישים חם.