מתכון כדורי בשר עם תפוחי אדמה ופתיתים | השף הלבן

כדורי בשר עם תפוחי אדמה ופתיתים

ארוחה שלמה בקלות שגם ילדים יכולים להכין

מאת: חן מדמוני
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כדורי בשר עם תפוחי אדמה ופתיתים

המרכיבים ל3 מנות:

מרכיבים:
  • 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1 צנצנת רוטב פסטה
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 1 כפית סוכר
  • שלושת רבעי כוס פתיתים
  • 250 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית כמון (לא חובה)
  • רבע כפית פלפל
  • 1 כף רוטב סויה
  • 5 כפות שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את הפתיתים, הבשר הטחון, המלח, הכמון, הפלפל, רוטב הסויה וכף אחת של שמן

  • 02.

    אוחזים את הקערה ביד אחת וביד השניה לשים את כל החומרים עד שהפתיתים מפוזרים בצורה אחידה בבשר

  • 03.

    יוצרים מהבשר שמונה כדורים (פחות או יותר באותו גודל). משטחים כל כדור לצורה של קציצה

  • 04.

    מניחים את הקציצות על קרש החיתוך לצד פרוסות תפוחי האדמה

  • 05.

    שופכים לקערה את רוטב הפסטה, המים והסוכר ומערבבים

  • 06.

    שופכים 4 כפות של שמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן על אש בינונית. כעבור 2 דקות, מניחים בסיר את הקציצות זו לצד זו

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    מטגנים את הקציצות כ-2 דקות ובעזרת מרית הופכים אותן. מטגנים 2 דקות נוספות

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    שופכים על הקציצות את רוטב העגבניות ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את כל הסיר

  • 09.

    מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה

  • 10.

    כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר ובודקים אם אחת מפרוסות תפוחי האדמה רכה ונשברת בקלות בעזרת מזלג. אם לא, מכסים ומבשלים עוד מספר דקות

הידעת?

טיפ: מאותם חומרים כמעט ניתן להכין פלפל ממולא. לוקחים 4 פלפלים, מורידים להם את הגבעול ומנקים מגרעינים. מחלקים את תערובת הפתיתים והבשר לארבעה חלקים. ממלאים כל פלפל בתערובת. שופכים את השמן לסיר, מסדרים את הפלפלים. בעזרת מבוגר, מטגנים את הפלפלים במשך 5 דקות על אש בינונית. לאחר מכן, הופכים אותם בזהירות ומטגנים 3 דקות נוספות. שופכים את הרוטב לסיר, מכסים ומבשלים את הפלפלים כחצי שעה

הכנת? כאן מדרגים
(131)