כדורי בשר עם תפוחי אדמה ופתיתים
ארוחה שלמה בקלות שגם ילדים יכולים להכין
המרכיבים ל3 מנות:
- 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
- 1 צנצנת רוטב פסטה
- 1 וחצי כוסות מים
- 1 כפית סוכר
- שלושת רבעי כוס פתיתים
- 250 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
- 1 כפית מלח
- חצי כפית כמון (לא חובה)
- רבע כפית פלפל
- 1 כף רוטב סויה
- 5 כפות שמן
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את הפתיתים, הבשר הטחון, המלח, הכמון, הפלפל, רוטב הסויה וכף אחת של שמן
-
02.
אוחזים את הקערה ביד אחת וביד השניה לשים את כל החומרים עד שהפתיתים מפוזרים בצורה אחידה בבשר
-
03.
יוצרים מהבשר שמונה כדורים (פחות או יותר באותו גודל). משטחים כל כדור לצורה של קציצה
-
04.
מניחים את הקציצות על קרש החיתוך לצד פרוסות תפוחי האדמה
-
05.
שופכים לקערה את רוטב הפסטה, המים והסוכר ומערבבים
-
06.
שופכים 4 כפות של שמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן על אש בינונית. כעבור 2 דקות, מניחים בסיר את הקציצות זו לצד זו
טיימר מופעל
-
07.
מטגנים את הקציצות כ-2 דקות ובעזרת מרית הופכים אותן. מטגנים 2 דקות נוספות
טיימר מופעל
-
08.
שופכים על הקציצות את רוטב העגבניות ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את כל הסיר
-
09.
מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה
-
10.
כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר ובודקים אם אחת מפרוסות תפוחי האדמה רכה ונשברת בקלות בעזרת מזלג. אם לא, מכסים ומבשלים עוד מספר דקות
הידעת?
טיפ: מאותם חומרים כמעט ניתן להכין פלפל ממולא. לוקחים 4 פלפלים, מורידים להם את הגבעול ומנקים מגרעינים. מחלקים את תערובת הפתיתים והבשר לארבעה חלקים. ממלאים כל פלפל בתערובת. שופכים את השמן לסיר, מסדרים את הפלפלים. בעזרת מבוגר, מטגנים את הפלפלים במשך 5 דקות על אש בינונית. לאחר מכן, הופכים אותם בזהירות ומטגנים 3 דקות נוספות. שופכים את הרוטב לסיר, מכסים ומבשלים את הפלפלים כחצי שעה