חמין עדשים וחיטה עם בשר וגרונות הודו
גרסה קלה מעט יותר של החמין המסורתי, מנה משביעה ומנחמת לארוחת צהריים ביום שבת חורפי
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1.2 ק”ג כתף מספר 4 חתוך לקוביות
- 1 גרון הודו חתוך ל 4-6 חתיכות
- 2 בצלים גדולים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
- 1 ראש שום חתוך לרוחב השינים עם קליפתו
- 5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים
- 500 גרם עדשים ירוקים מושרים למספר שעות
- 11/2 כוסות חיטה מושרית במים ללילה
- 5 כפות אבקת מרק בטעם עוף (להמיס במים)
- מעט כמון או בהרט
- 1 כף שטוחה של פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל לבן
- 3 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה :
-
02.
בסיר מטגנים את הבשר ואת גרונות ההודו במעט שמן, מוציאים מן הסיר ומניחים בצד.
-
03.
באותו הסיר מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את העדשים ומחזירים את הבשר לבישול. מתבלים לפי הטעם.
-
04.
מוסיפים את השום ומוזגים 3 ליטר מי ברז. מביאים לרתיחה, מוסיפים תפוחי אדמה ומביאים לרתיחה נוספת.
-
05.
מוזגים את אבקת המרק המומסת
-
06.
מכניסים את החיטה בשקית קוקי קושרים ועושים מספר חורים בעזרת מזלג, מכניסים לסיר.
-
07.
מכניסים לתנור או מניחים על פלטה של שבת למשך הלילה. הערה: אפשר להוסיף לכמות זו 3 גזרים גדולים חתוכים לטבעות גדולות ו-2 סלרי ראש קלופים וחתוכים לרבעים לטעם שונה.
הכנת? כאן מדרגים