סלט שעועית ירוקה ועגבניות שרי ברוטב שומשום-סויה - השף הלבן

סלט שעועית ירוקה ועגבניות שרי ברוטב שומשום-סויה

סלט חגיגי ואביבי שישדרג כל שולחן חג!

מאת: תומר אומנסקי
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט שעועית ירוקה ועגבניות שרי ברוטב שומשום-סויה
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי

המרכיבים ל 4-6 מנות:

לסלט
  • חבילת שעועית ירוקה שלמה מוקפאת של סנפרוסט
  • 2 כוסות עגבניות שרי אדומות
  • 2 כוסות עגבניות שרי צהובות
  • 2 כוסות עגבניות שרי ליקופן
  • 2 בצלים סגולים
לרוטב:
  • רבע כוס שמן
  • רבע כוס רוטב סויה (סויה ללא גלוטן לכשרות פסח)
  • חצי כוס מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות סוכר חום
  • כף שמן שומשום
  • כפית מלח
  • חצי כוס שומשום לבן
גודל תבנית: קערה ומעבד מזון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח, מבשלים את השעועית כשתי דקות (או עד המרקם שתרצו) ומעבירים הישר למי קרח.

  • 02.

    חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הבצל הסגול לרצועות דקות.

  • 03.

    במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד (פרט לשומשום).

  • 04.

    מסדרים את הירקות בכלי, מסננים את השעועית ומוסיפים אותה לשאר הירקות. מוזגים את הרוטב ומפזרים את השומשום. מערבבים היטב ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.