סלט קינואה, אפרסמון, גבינה בולגרית מעודנת, בצל ירוק וגרעיני דלעת קלויים
סלט מזין במיוחד, צבעוני וטעים
המרכיבים ל3:
- 1 כוס קינואה (מומלץ מסוג קינואה רויאל, להשיג בחנויות טבע)
- מלח אטלנטי (1/3 עד 1/2 כפית)
- פלפל שחור גרוס דק/גס
- חופן גדוש גרעיני דלעת
- 2 אפרסמונים, שטופים
- 2 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
- 2 כפות שמן זית
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית מעודנת פיראוס, חתוכה לקוביות או מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
שמים קינואה בסיר, מוסיפים
-
02.
5 כוסות (625 מ"ל) מים (מומלץ מים מינרלים או מסוננים), מתבלים במלח אטלנטי ובפלפל שחור גרוס. מערבבים ומדליקים אש גבוהה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד 15-17 דקות או עד שכל המים נספגים והגרגירים נפתחים ומופיע פס לבן בכל גרגיר. מסירים מהכיריים, מנגבים את צדו הפנימי של מכסה הסיר במגבת נייר, מכסים ומניחים ל-5 דקות. מפרידים גרגירים במזלג, מנגבים שוב את המכסה ומניחים ל־5 דקות נוספות. ממשיכים כך עד שהגרגירים נפרדים, "אחד אחד". מעבירים לקערת הגשה.מחממים כפית שמן זית במחבת על אש גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים גרעיני דלעת וקולים עד שמחציתם מנתרים במחבת ומתבקעים. מסירים מן האש ומעבירים מיד לצלחת עמוקה, מרופדת בנייר סופג.חוצים את האפרסמונים, חוצים שוב (מבלי להפריד את החצאים) ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערת ההגשה.מוסיפים בצל ירוק פרוס, גרעיני דלעת קלויים וקוביות/פירורי גבינה בולגרית מעודנת. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מערבבים בעדינות ומגישים.
טיימר מופעל