סלט פסטה מלוח וצבעוני עם אנשובי ופטה - מוכן ברגע | השף הלבן

סלט פסטה צבעוני 

סלט פסטה עם גבינה ואנשובי

מאת: לירן באומה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פסטה צבעוני 

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 500 גרם פסטה קונכיות או חלולה
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינת פטה "פיראוס" מפוררת
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס
  • 30 עגבניות שרי חתוכות לקוביות קטנות
  • 8 פילטים של אנשובי קצוצים
לרוטב
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • ¼ כוס בזיליקום קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ושומרים במקרר.

  • 02.

    מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן.

  • 03.

    מסננים היטב, מוסיפים 2 כפות שמן, מערבבים ומצננים.

  • 04.

    מעבירים את הפסטה לקערה ומוסיפים גבינה, זיתים, עגבניות ואנשובי ויוצקים את הרוטב.  

הכנת? כאן מדרגים
(128)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.