סלט פסטה עם עגבניות צלויות, זיתים ופטה | השף הלבן

סלט פסטה עם עגבניות צלויות, זיתים ופטה

סלט קיצי ונהדר עם פסטה קצרה, עגבניות צלויות, זיתים שחורים, קוביות גבינת פטה ורוטב קליל על בסיס לימון ושמן זית.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פסטה עם עגבניות צלויות, זיתים ופטה

המרכיבים ל2:

לעגבניות צלויות:
  • 20-25 עגבניות שרי חצויות
  • 1-2 כפות שמן זית
  • שן שום כתושה
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • חצי חבילה פסטה קצרה מבושלת
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 20 זיתים שחורים מגולענים
  • 6-7 עלי בזיליקום קרועים
לרוטב:
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מניחים את חצאי העגבניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    מזלפים מעל העגבניות שמן זית ומוסיפים גם את השום הכתוש.

  • 04.

    מתבלים במלח ופלפל.

  • 05.

    אופים במשך כ-25-35 דקות או עד שהעגבניות מתחילות להגיר נוזלים וטיפה משחימות בצדדים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 06.

    מצננים לחלוטין לפני הרכבת הסלט.

  • 07.

    בקערה גדולה מניחים פסטה, עגבניות צלויות, גבינת פטה, זיתים ועלי בזיליקום.

  • 08.

    מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)