מתכון סלט פטריות על מצע עלים ירוקים | השף הלבן

סלט פטריות על מצע עלים ירוקים

סלט חם עם פטריות ברוטב סויה מתקתק ונגיעת בזיליקום

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פטריות על מצע עלים ירוקים

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 שקית פטריות שלמות מוקפאות סנפרוסט (600 גרם)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות רוטב סויה אוליביה
  • 2 כפות יין לבן
  • 1/2 כפית שטוחה סוכר
  • 2 כפות בזיליקום, קצוץ גס
  • 3 כפות בצל ירוק, חתוך גס
  • 2 כפות אגוזי מלך, קצוצים
  • 1 כף צנוברים
לסלט:
  • 10 עלי חסה ערבית, חתוכים גס
  • 2 חופני עלי בייבי
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה במשך 8 דקות. מסננים ושומרים בצד.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מוסיפים למחבת שמן זית, שמן שומשום, שום ומטגנים עד הזהבה.

  • 03.

    מוסיפים את הפטריות, רוטב סויה, יין, ותבלינים ומקפיצים כ- 2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים את הפטריות החמות.

  • 05.

    מוסיפים את הבזיליקום והבצל ומערבבים

  • 06.

    מפזרים את האגוזים והצנוברים מעל. לגיוון, ניתן לפזר גבינת רוקפור מגוררת מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(122)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.