סלט עשבי תיבול עם רימונים וגבינת פטה בווינגרט חרדל-דבש | השף הלבן

סלט עשבי תיבול עם רימונים וגבינת פטה בווינגרט חרדל-דבש

סלט חגיגי וטעים, שמצריך מעט השקעה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט עשבי תיבול עם רימונים וגבינת פטה בווינגרט חרדל-דבש

המרכיבים ל5-6 מנות:

  • פלפל שחור גרוס גס
  • לסלט:
  • 1 חבילת פטרוזיליה, שטופה היטב, עלים בלבד, קצוצים גס
  • 1 חבילת כוסברה, שטופה היטב, עלים בלבד, קצוצים גס
  • 1 חבילת נענע, שטופה היטב, עלים בלבד, קצוצים גס
  • 4-5 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
  • 1 חב' (250 גרם) גרגירי רימון
  • 150-200 גרם גבינת פטה עזים 16% שומן פיראוס, מפוררת
  • לווינגרט חרדל-דבש:
  • 2 כפות חרדל חלק משובח
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות שטוחות דבש
  • 4-5 כפות מים מינרליים
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    סלט חגיגי וטעים, שמצריך מעט השקעה. במקום גבינת פטה אפשר להשתמש בגבינה בולגרית. אם אתם מכינים את הסלט מבעוד מועד, שמרו את הוספת הגבינה לרגע האחרון, יחד עם הרוטב, כדי שהמלח שבגבינה לא יגרום לשחרור נוזלים מעשבי התיבול.

  • 02.

    שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומשקשקים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך בעזרת מלח, פלפל, דבש, שמן זית או מים. שומרים במקרר עד להגשה.

  • 03.

    בקערת הגשה גדולה ונאה שמים פטרוזיליה, כוסברה ונענע שטופות היטב וקצוצות גס.

  • 04.

    מוסיפים פיסות בצל ירוק, גרגירי רימון ופירורי גבינת פטה. מערבבים בעדינות.

  • 05.

    רגע לפני ההגשה יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)