סלט עדשים עם עגבניות וגבינה בולגרית
סלט קיצי ומהיר שמכינים בקלי קלות עם עדשים ירוקות, עגבניות טריות, עשבי תיבול וגבינה בולגרית.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 3:
לבישול העדשים:
- 250 גרם עדשים ירוקות
- מים לבישול
לסלט:
- 3 עגבניות חתוכות גס
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן נענע, קצוצה
- 2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
- 150 גרם קוביות גבינה בולגרית פיראוס 5% שומן
- 2-3 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מניחים עדשים ומים ומביאים לרתיחה.
-
02.
מבשלים את העדשים על להבה בינונית-גבוהה במשך כ-20-30 דקות עד שהן מתרככות.
טיימר מופעל
-
03.
מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
-
04.
מעבירים את העדשים לקערת ערבוב גדולה.
-
05.
מוסיפים עגבניות, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק וקוביות גבינה בולגרית ומערבבים היטב.
-
06.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים