סלט סלק, שומר וגבינה בולגרית | השף הלבן

סלט סלק, שומר וגבינה בולגרית

סלט צבעוני וקל הכנה ברוטב תפוזי חמוץ־מתוק. פתיתי הגבינה משלימים את הטעם ואת המראה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט סלק, שומר וגבינה בולגרית
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 6:

  • 500 גרם סלקים מבושלים פרוסים "סנפרוסט"
  • 3 בולבוסי שומר בינוניים פרוסים דק לרוחבם
  • 110 גרם (חצי גביע) גבינה בולגרית 24% "פיראוס", מפוררת
  • עלי שומר קצוצים (שומרים את העלים שעל גבעולי השומר)
  • 1 כף זרעי שומר קלויים*
לרוטב:
  • ½1 כפות רכז תפוזים טבעי קפוא
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית קימל טחון
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסדרים את פרוסות הסלק ואת פרוסות השומר בצלחת הגשה גדולה.

  • 02.

    טורפים יחד את המצרכים לרוטב עד שנוצרת תערובת סמיכה.

  • 03.

    יוצקים את הרוטב על הירקות. לפני ההגשה זורים על הסלט פתיתי בולגרית, זרעי שומר ועלי שומר קצוצים. טיפ: כדי לקלות את זרעי השומר, כותשים אותם קלות במכתש תבלינים, ומעבירים למחבת יבשה שחוממה היטב מעל להבה בינונית־נמוכה. מערבבים במשך כדקה עד שהזרעים מתחילים להזהיב.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.