סלט סופרפוד: עוף, אבוקדו, תרד, זרעי צ'יה, אגוזים ואוכמניות מיובשות
סלט של בריאות, עשיר בחלבון, קליל וטעים להפליא. אם תעקבו אחרי הוראות הכנת חזה העוף הוא יצא צרוב מבחוץ ועסיסי מבפנים.
בשרי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל2:
- 1 חזה עוף (פרפר) מחולק לשניים נקי מעצמות, שומן וגידים
- 200 גרם עלי תרד קטנים או בייבי
- 1/2 אבוקדו קלוף ופרוס
- 1 כפית זרעי צ'יה
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
- 1 כף אוכמניות מיובשות
לרוטב ולמשרה:
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כפית חרדל
- 1 כפית דבש
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת, מבריגים את המכסה ומשקשקים היטב. מעבירים מחצית הרוטב לכלי עם חזה העוף, הופכים את החזה כך שיתעטף ברוטב (אם יש זמן משרים את החזה ברוטב לשעה ועד לילה, במקרר).
-
02.
מחממים מחבת טפלון כבדה על להבה בינונית וצורבים את חזות העוף כשהם מכוסים במכסה, כ 5 דקות עד שצידו התחתון שחום והעליון לבן. הופכים וצורבים 3-4 דקות מכוסה עד שהנתח עשוי גם בתוכו (בודקים בעזרת סכין בחלקו העבה). מניחים ל 5 דקות לפני שפורסים ככל נתח לפרוסות דקות.
טיימר מופעל
-
03.
להגשה: מניחים את עלי התרד בקערת הגשה, עליהם את האבוקדו וחצה עוף פרוס, עליהם מפזרים צ'יה, אגוזים ואוכמניות. יוצקים רוטב ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים