מתכון סלט ירקות מוקפץ | השף הלבן

סלט ירקות מוקפץ

סלט ירקות לא שדרתי שמאתגר את הדמיון הקולינרי.

מאת: ירדן טלר
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירקות מוקפץ

המרכיבים ל2 מנות:

  • 1 בצל בינוני
  • 1 מלפפון גדול
  • 1 קישוא
  • חצי עגבניה או אחת קטנה
  • שני חצאי ענף לואיזה
  • שמן זית לבישול
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות רוטב סויה
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל, אורגנו לפי הטעם (אפשר להוסיף גם זעתר)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים במחבת את השמן זית. לאחר שהוא חם מוסיפים את הבצל חתוך לקוביות בינוניות.

  • 02.

    כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את המלפפון.

  • 03.

    כשהמלפפון נהיה יותר בהיר מוסיפים את העגבניות ומחכים 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים את הפפריקה, האורגנו, מלח ופלפל ואת חצאי הלואיזה ומחכים 10 דקות על אש בינונית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מוסיפים את מיץ הלימון ואת הרוטב סויה ומחכים עוד כ-1 דקה על אש גבוהה, ומגישים מיד כשזה חם.

  • 06.

    הערה : כל חצי דקה לערבב בעת הבישול.

הכנת? כאן מדרגים
(111)