מתכון סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן | השף הלבן

סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן

סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן, מנה ראשונה ומופלאה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן

המרכיבים ל 6:

לסלט:
  • 1 ראש חסה ירוקה, מופרדת לעלים ושטופה
  • 200 גרם עלי בייבי
  • 100 גרם נבטי חמנייה או נבטים אחרים
לירקות ירוקים:
  • 100 גרם אפונת שלג
  • 1 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים
לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לתחרת פרמזן קולקשן : 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    לתחרת פרמזן: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). על נייר אפייה או משטח סיליקון מפזרים את פתיתי הפרמזן ויוצרים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מעבירים לתנור ומחממים כ-3 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ובעדינות מקלפים מהמשטח. ניתן לעגל מעט ולעצב לפי בחירה. ממשיכים באותו האופן עד לסיום הגבינה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    לירקות הירוקים: מחממים בסיר ליטר מים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אפונת השלג והברוקולי לדקה ומעבירים לצינון בקערה עם מים וקוביות קרח. מסננים ומייבשים.

  • 03.

    לרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים לרוטב. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.

  • 04.

    ההגשה: בקערה גדולה מערבבים את כל סוגי העלים, מוסיפים את הירקות הירוקים ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים, מסדרים מעל את תחרות הפרמזן ומגישים מיד . מומלץ לשמור את הרכיבים בנפרד ולהרכיב את הסלט בסמוך להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(100)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.