סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן
סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן, מנה ראשונה ומופלאה

המרכיבים ל 6:
- 1 ראש חסה ירוקה, מופרדת לעלים ושטופה
- 200 גרם עלי בייבי
- 100 גרם נבטי חמנייה או נבטים אחרים
- 100 גרם אפונת שלג
- 1 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית חרדל
- 1 כפית דבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לתחרת פרמזן קולקשן : 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן קולקשן
הוראות הכנה:
-
01.
לתחרת פרמזן: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). על נייר אפייה או משטח סיליקון מפזרים את פתיתי הפרמזן ויוצרים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מעבירים לתנור ומחממים כ-3 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ובעדינות מקלפים מהמשטח. ניתן לעגל מעט ולעצב לפי בחירה. ממשיכים באותו האופן עד לסיום הגבינה.
טיימר מופעל
-
02.
לירקות הירוקים: מחממים בסיר ליטר מים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אפונת השלג והברוקולי לדקה ומעבירים לצינון בקערה עם מים וקוביות קרח. מסננים ומייבשים.
-
03.
לרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים לרוטב. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
-
04.
ההגשה: בקערה גדולה מערבבים את כל סוגי העלים, מוסיפים את הירקות הירוקים ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים, מסדרים מעל את תחרות הפרמזן ומגישים מיד . מומלץ לשמור את הרכיבים בנפרד ולהרכיב את הסלט בסמוך להגשה.