סלט ים תיכוני קלוי עם גבינת פטה כבשים
מתכון טעים לסלט עשיר בירקות וגבינת פטה כבשים. ארוחה קייצית נפלאה בכמה דקות הכנה!
המרכיבים ל3:
- להכנת הוויניגרט, בצנצנת קטנה עם מכסה אטום, שמים:
- 4 כפות שמן זית
- כף חומץ בן יין לבן
- כף מיץ לימון טרי
- כפית חרדל
- מעט שום כתוש
- קורט מלח
- כפית דבש
- חצי כפית בצל לבן קצוץ דק
- לסלט הצלוי:
- פלפל אדום בינוני
- 1/3 חציל לא גדול
- מלח גס
- כפית טימין טרי
- עגבנייה גדולה בשלה
- מלפפון גדול
- 1 אנדיב
- חופן תערובת עלי בייבי
- 5 זיתים סגולים גדולים
- 125 גרם גבינת פטה כבשים 5% פיראוס
- לחמניית בגט מיני
- כף פסטו
הוראות הכנה:
-
01.
קלוריות: 368 למנה | נקודות שומרי משקל: 7 למנה
-
02.
את הפלפל שורפים קלות מעל הגז, מצננים בשקית אטומה.
-
03.
קולפים בקלות, מרחיקים שורש וגרעינים וחותכים לרצועות רחבות.
-
04.
את העגבנייה שורפים מעל הגז, קולפים בקלות, חותכים לקוביות בינוניות.
-
05.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
06.
את לחמניית המיני בגט חותכים לקוביות בינוניות. מעבירים לקערה ומוסיפים כף של פסטו עם כפית שמן זית. מערבבים היטב.
-
07.
צולים בתנור החם לייבוש קל, מערבבים וצולים לייבוש מלא. מצננים. אורזים בכלי קטן נפרד ואטום.את החציל חותכים לקוביות רחבות, בוזקים מעל מעט מלח גס, כפית טימין טרי.
-
08.
צולים בתנור חם להשחמה וריכוך קל. מצננים.את המלפפון חותכים לקוביות בינוניות.
-
09.
את האנדיב חותכים לרצועות עדינות.
-
10.
את עלי הבייבי חותכים לרצועות גסות.
-
11.
את הזיתים חותכים סביב החרצן וחותכים גס.
-
12.
אורזים את כל הירקות בקערה בינונית נוחה לערבוב עם מכסה.בשעת האוכל מפזרים מעל הסלט את קרוטוני הפסטו.
-
13.
מנערים היטב את הרוטב בצנצנת עם המכסה.
-
14.
יוצקים מהרוטב מעל הסלט, מערבבים ואוכלים מנה מלאה בכל טוב של טעמים בניחוח קלוי.