סלט ים תיכוני בניחוח קלוי
מתכון טעים לסלט יווני עשיר בירקות ובגבינת פטה כבשים. מושלם לארוחה קייצית

המרכיבים ל 2 מנות:
- 5 כפות שמן זית
 - כף חומץ בן יין לבן
 - כף מיץ לימון טרי
 - כפית חרדל
 - מעט שום כתוש
 - קורט מלח
 - כפית דבש
 - חצי כפית בצל לבן קצוץ דק
 
- פלפל אדום בינוני
 - 1/3 חציל לא גדול
 - מלח גס
 - כפית טימין טרי
 - עגבניה גדולה בשלה
 - מלפפון גדול
 - 1 חסה אנדיב
 - חופן תערובת עלי בייבי
 - 5 זיתים סגולים גדולים
 - גבינת פטה כבשים 5% פיראוס
 - לחמניית בגט מיני
 - פסטו
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
להכנת הרוטב
 - 
								02.
								
מערבבים את כל החומרים בכלי אטום ביחד. להכנת הסלט
 - 
								03.
								
שורפים את הפלפל קלות מעל הגז. מצננים בשקית אטומה.
 - 
								04.
								
קולפים בעדינות את הפלפלים, מרחיקים שורש וגרעינים וחותכים לרצועות רחבות.
 - 
								05.
								
שורפים את העגבנייה מעל הגז, קולפים בקלות וחותכים לקוביות בינוניות.
 - 
								06.
								
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
 - 
								07.
								
חותכים את לחמניית המיני בגט לקוביות בינוניות.
 - 
								08.
								
מעבירים לקערה ומוסיפים כף של פסטו עם כפית שמן זית. מערבבים היטב.
 - 
								09.
								
צולים את קוביות הלחמניה בתנור החם לייבוש קל, מערבבים וצולים לייבוש מלא.
 - 
								10.
								
מצננים את קוביות הלחמניה ואורזים בכלי קטן ואטום.
 - 
								11.
								
חותכים את החציל לקוביות רחבות, בוזקים מעל מעט מלח גס וכפית טימין טרי.
 - 
								12.
								
צולים בתנור חם להשחמה וריכוך קל. מצננים.
 - 
								13.
								
חותכים את המלפפון לקוביות בינוניות.
 - 
								14.
								
חותכיםאת האנדיב לרצועות עדינות.
 - 
								15.
								
חותכיםאת עלי הבייבי לרצועות גסות.
 - 
								16.
								
חותכיםאת הזיתים סביב החרצן וחותכים גס.
 - 
								17.
								
אורזים את כל הירקות בקערה בינונית נוחה לערבוב עם מכסה.
 - 
								18.
								
לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט את קרוטוני הפסטו.
 - 
								19.
								
מנערים היטב את הרוטב בצנצנת עם המכסה.
 - 
								20.
								
יוצקים מהרוטב מעל הסלט, מערבבים ואוכלים מנה מלאה בכל טוב של טעמים בניחוח קלוי.
 
									

