סלט חסה, תפוחי עץ דלישס, בוטנים, צימוקים ופטה כבשים | השף הלבן

סלט חסה, תפוחי עץ דלישס, בוטנים קלויים, צימוקים ופירורי גבינת פטה כבשים

סלט עשיר ומפנק.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חסה, תפוחי עץ דלישס, בוטנים קלויים, צימוקים ופירורי גבינת פטה כבשים

המרכיבים ל 5 מנות:

  • לרוטב:
  • כף וחצי חרדל חלק איכותי
  • 6 כפות שמן זית
  • 2-3 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות שטוחות סילאן או דבש
  • 5 כפות מים מינרליים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לסלט:
  • 2 יח' (חבילה אחת) חסה סלנובה, קרועה או חתוכה גס
  • 1 יח' תפוח עץ מזן דלישס (צהוב מנומש), מגולען, חתוך לרבעים ופרוס דק
  • 1/2 כוס (70 גרם) צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס (60 גרם) בוטנים קלויים
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס, מפוררת
  • 3-4 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    סלט עשיר ומפנק. חשוב לחתוך את התפוח ממש לפני ההגשה, פן ישחיר. במקום גבינת פטה כבשים אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5% או בגבינה בולגרית 16%.

  • 02.

    מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. טועמים ומתקנים תיבול עד להשגת טעם מאוזן.

  • 03.

    בקערת הגשה בינונית-גדולה שמים קרעי חסה. מפזרים מעליהם פרוסות דקיקות של תפוח דלישס, צימוקים בהירים, בוטנים קלויים, פירורי פטה כבשים ופיסות בצל ירוק.

  • 04.

    בהגשה (ולא קודם לכן) יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.