סלט חיטה עם בטטה, פטה ואגוזים
כל ארוחת שבועות צריכה סלט חלבי ומיוחד שהוא לא עוד סלט רגיל. המתכון הזה של אפרת ליכטנשטט מתוך חוברת שבועות לסלט בטטה, פטה ואגוזים הוא בול הסלט שאתם מחפשים
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) חיטה לא מבושלת
- 2 ליטר מים רותחים
- מלח ופלפל שחור
- 300 גרם עגבניות שרי חצויות
- 3 כפות שמן זית
- 1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
- 1/4 כוס אגוזי פקאן
- 1/4 כוס אגוזי לוז
- 1/4 כוס גרעיני דלעת
- 1 צרור רוקט קצוץ גס
- 2/3 גביע (150 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% או 5% שומן מפוררת
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור
- 1 כף סירופ מייפל
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים לסיר גדול את המים, מוסיפים את החיטה וכפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 40-50 דקות על להבה גבוהה, עד שהיא רכה ונגיסה (אך לא רכה מדי). מסננים ומניחים לצינון.
-
02.
מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
-
03.
שמים בקערה גדולה את חצאי העגבניות ושתי כפות משמן הזית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מסננים ומסדרים בתבנית, כשהצד החצוי פונה מעלה.
-
04.
אופים 60-40 דקות, עד שהעגבניות מצטמקות ומתרככות. מוציאים ומניחים לצינון.
טיימר מופעל
-
05.
בינתיים, מכינים את הבטטות: מרפדים תבנית תנור נוספת בנייר אפייה, מניחים עליה את הבטטות, מזלפים עליה את יתרת שמן הזית ומערבבים.
-
06.
אופים כ-30 דקות (אפשר לאפות במקביל לעגבניות, על תוכנית טורבו), עד שקוביות הבטטה מתרככות. מוציאים ומניחים לצינון.
טיימר מופעל
-
07.
מחממים מחבת ללא שמן על להבה בינונית. מוסיפים את אגוזי הפקאן, אגוזי הלוז וגרעיני הדלעת וקולים, תך כדי ערבוב, 3-4 דקות, עד שהם מפיצים ניחוח.
טיימר מופעל
-
08.
הרוטב: שמים בצנצנת את כל מרכיביו ומערבבים היטב לרוטב אחיד.
-
09.
ההרכבה: שמים בקערה את עלי הרוקט, החיטה, העגבניות הצלויות, קוביות הבטטה וגבינת הפטה. יוצקים את הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.
-
10.
בתאבון!
הידעת?
לגיוון: אפשר להחליף את הפטה ב-1 גליל פרומעז COLLECTION בצל ועירית, חתוך לקוביות קטנות