סלט וולדורף בננה
בננה היא תוספת מצוינת – גם אם לא שגרתית – לסלט וולדורף. ומה הולך הכי טוב עם בננה? שמנת חמוצה. אז הוספנו גם אותה לסלט.

- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כוסות גבעולי סלרי פרוסים דק (בחרו בגבעולים הבהירים הפנימיים)
- 2 כפות מיונז משובח
- 2 כפות שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
- 1 כף חומץ יין לבן
- ½ כוס פקאנים קצוצים
- מלח
- סוכר
- כפית מים
- 1 תפוח עץ אדום גדול
- 1 בננה גדולה - בשלה אך נטולת כתמים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת מעל להבה בינונית־נמוכה. מוסיפים פקאנים, קורט נדיב של מלח, קורט נדיב של סוכר וכפית מים, ומקפיצים־מערבבים עד שכל המים מתאדים והפקאנים שחומים ופריכים. מעבירים את הפקאנים לצלחת.
-
02.
חותכים את התפוח לקוביות קטנות ומעבירים לקערת ערבוב. קולפים את הבננה, חוצים אותה לאורכה ופורסים. מוסיפים את פרוסות הבננה לקערה, מטפטפים על הפירות את מיץ הלימון ומערבבים בתנועות הקפצה. מוסיפים את הסלרי וחצי כפית סוכר ומערבבים שוב.
-
03.
טורפים יחד מיונז, שמנת, חרדל וחומץ יין ומוסיפים לסלט. מתבלים במעט מלח ומערבבים היטב. מעבירים את הסלט לקערת הגשה. לפני ההגשה זורים למעלה את הפקאנים הקלויים.טיפ: לעלי סלרי ירוקים כהים טעם מריר ומרקם נוקשה שאינו מתאים לסלט (זרקו אותם או השתמשו בהם לתיבול מרק), אך לעלים של גבעולים ה"לב", אלה שצבעם ירוק חיוור מאוד, טעם מצוין, וכדאי להוסיף גם אותם לסלט. אל תפספסו גם את המתכון לסלט החורפי הזה!