סלט אטריות אורז, כרוב סגול וברוקולי עם צפתית ושקדים | השף הלבן

סלט אטריות אורז, כרוב וברוקולי עם צפתית ושקדים – בטעמים אסייתים

התיבול האסייתי מושלם לסלט הזה שמשלב אטריות, ירקות קריספים וגבינה צפתית

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אטריות אורז, כרוב סגול וברוקולי עם צפתית ושקדים
צילום: נעמה רן
  • 1 ראש ברוקולי חתוך לפרחים (הגזע קלוף וחתוך לפרוסות) או 200 גרם ברוקולי סנפרוסט מבושל לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסונן
  • 200 גרם אטריות אורז דקות מוכנות לפי הוראות היצרן ומסוננות
  • 1/4 כרוב סגול בינוני פרוס דק
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינה צפתית "פיראוס" חתוכה לקוביות
  • 50 גרם שקדים פרוסים קלויים במחבת
  • חופן שומשום
לרוטב:
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס מיץ ליים או לימון
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא הכרחי)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף דבש
  • 3 כפיות שמן שומשום
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    אם משתמשים בברוקולי טרי מבשלים אותו במים רותחים 3-4 דקות עד שהוא מתרכך אך עדיין מוצק,

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מסננים ומעבירים לקערת מי קרח.

  • 03.

    שמים בצנצנת בעלת מכסה מתברג את מרכיבי הרוטב ומשקשקים

  • 04.

    שמים בקערה אטריות אורז, כרוב וברוקולי יוצקים רוטב ומערבבים.

  • 05.

    מוסיפים גבינה צפתית מערבבים בעדינות היטב.

  • 06.

    בוזקים שקדים קלויים ושומשום ומגישים. אם רוצים אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.