רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי - השף הלבן

רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי

ערכים תזונתיים לרוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי:
למנה: 102 קלוריות / חלבון 2.7 גרם / פחמימות 19.5 גרם מתוכן סוכרים 9.5 גרם
שומן 2.15 גרם / כולסטרול 0 מ"ג / נתרן 56 מ"ג / סיבים 4.8 גרם / סידן 44.5 מ"ג

מאת: שגיא שוורץ
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רוטב עגבניות וירקות מתכון בסיסי

המרכיבים ל 6 מנות:

מרכיבים:
  • 3-4 עגבניות
  • 1 גמבה נקייה מגבעול וגרעינים
  • 2 גזרים קלופים חתוכים גס
  • 1 בטטה קלופה חתוכה גס
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים גס
  • 1/2 סלק קלוף
  • 10 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    צולים את העגבניות (לקבלת טעם חזק יותר, ניתן לצלות את כל הירקות) בתנור במשך כעשרים דקות.

  • 02.

    מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים את כל הירקות והמים ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מחלישים את הלהבה, מבשלים על סף רתיחה כחצי שעה, או עד שהגזר והסלק מתרככים.

  • 04.

    מסירים מהאש וטוחנים עד קבלת רוטב חלק.

  • 05.

    מתבלים לפי טעם אישי.

  • 06.

    ניתן להשתמש ברוטב זה כבסיס לרוטב לפסטה, לשקשוקה, תבשיל שעועית, לבישול קציצות ועוד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.