צזיקי – יוגורט, מלפפונים, שום, שמיר
מרק קייצי קר או רוטב לדגים וירקות צלויים או מטבל ללחם טוב
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 3 כוסות יוגורט עיזים תנובה
- 2 מלפפונים קצוצים דק דק או מגוררים גס
- 3-4 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמיר קצוץ דק
- 1 כף חומץ בן יין או חומץ תפוחים (לא הכרחי)
- 3 כפות שמן זית + 2 כפות להגשה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל המרכיבים ומשהים שעה במקרר לספיגת טעמים.
-
02.
לפני ההגשה מזלפים עוד קצת שמן זית.
-
03.
מגישים לצד ירקות או דגים צלויים או עם לחם או פיתה קלויה.
הכנת? כאן מדרגים