צזיקי - יוגורט, מלפפונים, שום, שמיר | השף הלבן

צזיקי – יוגורט, מלפפונים, שום, שמיר

מרק קייצי קר או רוטב לדגים וירקות צלויים או מטבל ללחם טוב

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צזיקי - יוגורט, מלפפונים, שום, שמיר
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 3 כוסות יוגורט עיזים תנובה
  • 2 מלפפונים קצוצים דק דק או מגוררים גס
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק
  • 1 כף חומץ בן יין או חומץ תפוחים (לא הכרחי)
  • 3 כפות שמן זית + 2 כפות להגשה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המרכיבים ומשהים שעה במקרר לספיגת טעמים.

  • 02.

    לפני ההגשה מזלפים עוד קצת שמן זית.

  • 03.

    מגישים לצד ירקות או דגים צלויים או עם לחם או פיתה קלויה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.