צזיקי - יוגורט, מלפפונים, שום, שמיר | השף הלבן

צזיקי – יוגורט, מלפפונים, שום, שמיר

מרק קייצי קר או רוטב לדגים וירקות צלויים או מטבל ללחם טוב

צזיקי - יוגורט, מלפפונים, שום, שמיר מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צזיקי - יוגורט, מלפפונים, שום, שמיר
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 3 כוסות יוגורט עיזים תנובה
  • 2 מלפפונים קצוצים דק דק או מגוררים גס
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק
  • 1 כף חומץ בן יין או חומץ תפוחים (לא הכרחי)
  • 3 כפות שמן זית + 2 כפות להגשה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המרכיבים ומשהים שעה במקרר לספיגת טעמים.

  • 02.

    לפני ההגשה מזלפים עוד קצת שמן זית.

  • 03.

    מגישים לצד ירקות או דגים צלויים או עם לחם או פיתה קלויה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)